top of page
  • Foto van schrijverRoland van Son

De lanen in, de paden over...

Mijn favoriete ontspanning begint bij mijn voordeur.


Als mijn hoofd wat dreigt vol te raken ga ik op zoek naar mijn wandelschoenen en loop ik de natuur in. In de drukte van het dagelijks leven biedt elke stap een kans voor innerlijke reflectie. Terwijl mijn voeten zich verplaatsen over het door bladeren bedekte pad, ontsluiert de wereld om me heen zich. De buitenlucht, het gekwetter van vogels en het gefluister van de bomen vormen het ideale decor voor diepgaande ontspanning en verrassende inzichten.


Omdat ik zelf elke keer weer merk hoe fijn het is om te wandelen in de omgeving van mijn huis, doe ik ook vaak de intakegesprekken met nieuwe cliënten graag wandelend. In plaats van tegenover elkaar te zitten in een formele setting, zorgt een wandeling door de omgeving voor een meer ontspannen en gelijkwaardiger gesprek.


Het is een uitstekende manier om goed kennis te maken en een duidelijk beeld te krijgen van de coachvraag. Al pratend en wandelend komt namelijk niet alleen het lichaam in beweging, maar ook gedachten en emoties. De natuur fungeert als een spiegel voor de ziel, elke stap staat symbool staat voor de voortgang op je pad.


Al wandelend worden we eraan herinnerd dat groei een continu proces is. En dat verandering begint met de eerste stap. Trek je wandelschoenen aan en ga lekker lopen. Elke stap brengt je dichter bij de beste versie van jezelf. Door te wandelen prikkel je je zintuigen en stimuleer je je creativiteit. En daar hoeft het echt geen stralend weer voor te zijn merk ik telkens weer. Een gure wind is net zo waardevol als een zomers briesje!

Wandelcoaching of al wandelend coachen

Commentaires


bottom of page