top of page

ENNEAGRAMMEN

 

Om snel inzicht te krijgen in een team maak ik graag gebruik van Enneagrammen. Het Enneagram biedt namelijk inzicht in wat mensen drijft, hoe de onderlinge relaties liggen en waar hun kernkwaliteiten liggen. Het vergroot direct het bewustzijn op hun gedrag en denkwijzen.

METHODE
Enneagrammen afbeelding

Jezelf en je team leren kennen via Enneagrammen

Bij een teamcoachtraject start ik bij voorkeur met Enneagrammen. Dit omdat het direct heel veel duidelijk maakt over de onderlinge verhoudingen, de verschillende types in een team en omdat het laagdrempelig is. Maar het Enneagram zorgt ook voor veiligheid. En dat is belangrijk, want het komt best vaak voor dat teamleden teamcoaching bij aanvang best spannend vinden.

Enneagrammen in een teamsessie

Na de kennismaking met het team, die ontspannen verloopt, wordt de test verspreid aan de teamleden. Aan de hand van die vragenlijst ontvangt iedereen tijdens de eerste sessie zijn of haar eigen Enneagram-profiel (dat wordt Enneagram-handtekening genoemd in de theorie). Op een speelse en ontspannen manier wordt per type naar de individuele scores gekeken en dit leidt tot veel herkenning en ook tot hilariteit en positieve discussies. 

In de volgende sessies komen deze typeringen nog vaak terug, want de Enneagram-handtekeningen blijven bij mensen hangen. Dat is prettig, want daarmee snappen ze zichzelf en elkaar veel beter. Ze snappen hoe iemand in elkaar steekt, waar de kracht van iedereen zit en welke allergieën er zijn.  

Het Enneagram is dus bij uitstek een tool voor persoonlijke groei, zelfbewustzijn, verbetering van relaties en professionele ontwikkeling. Het helpt teamleden elkaars en hun eigen gedrag en denkwijzen beter te begrijpen en positief te veranderen. 

bottom of page