top of page
  • Foto van schrijverRoland van Son

Teamcoaching: alle neuzen dezelfde kant op!

In effectieve teams vindt er een gezonde en constructieve discussie plaats als onderdeel van het besluitvormingsproces. Deze discussie is nodig om de verschillende perspectieven en standpunten te verkennen zodat uiteindelijk een weloverwogen besluit genomen kan worden. Het sleutelwoord hier is "constructief", wat betekent dat de discussie gefocust is op het vinden van oplossingen en het verbeteren van de kwaliteit.


Discussies mogen best intens zijn, als het maar gebeurt met respect voor elkaar. Dus alle teamleden dienen elkaars meningen en bijdragen te waarderen. Persoonlijke aanvallen, denigrerende opmerkingen en vijandig gedrag worden achterwege gelaten.


Wanneer een besluit eenmaal is genomen, is het van cruciaal belang dat alle teamleden dit besluit steunen. Dus ook als het uiteindelijke besluit niet volledig overeenkomt met jouw persoonlijke voorkeur, neem je nog steeds je professionele verantwoordelijkheid om het besluit te ondersteunen en uit te dragen binnen de organisatie. Dit is een teken van loyaliteit. Bovendien helpt het om de eenheid en consistentie in de organisatie te handhaven.


In essentie draait het allemaal om het creëren van een werkomgeving waarin open en eerlijke discussie mogelijk is. Een team waarin teamleden leren om samen te werken, compromissen te sluiten en gezamenlijke besluiten te ondersteunen. Zelfs als ze niet hun eigen individuele belangen weerspiegelen.


Zulke teams zijn veerkrachtig en goed in staat om uitdagingen aan te gaan. Maar bovenal zijn ze in staat om succesvolle resultaten te behalen voor de hele organisatie. Bij deze processen help ik graag. Altijd eerlijk en oprecht, op een laagdrempelige en effectieve manier waarbij ik de diepte niet schuw zonder de lichtheid kwijt te raken.


Kortom: alle neuzen dezelfde kant op!Comments


bottom of page