top of page
  • Foto van schrijverRoland van Son

De dromer die geen stappen durft te zetten

Bijgewerkt op: 23 aug. 2023

"Mijn droom over een eigen zaak krijg ik maar niet gerealiseerd"

Ze had veel in haar mars, maar wat liep ze toch vast in bepaalde situaties. Haar droom om een eigen bedrijf te starten kwam maar niet van de grond. Want wat vond ze het eng om de sprong in het diepe te wagen.


Via een oud-cliënte kwam Dorien (42 jaar) met mij in contact. Tijdens het kennismakingsgesprek vertelde ze over haar droom om een bloemisterij te starten. Maar ze worstelde ook met allerlei belemmerende gedachten die haar tegenhielden om haar droom na te jagen. We planden daarom een afspraak in voor een eerste sessie.


Dorien kon ik helpen om inzicht te krijgen in haar innerlijke overtuigingen die haar tegenhielden. Daar gebruikte ik een vorm van Voice Dialogue voor, omdat je daarbij bewust 'in gesprek gaat' met verschillende delen in jezelf. Hierdoor worden patronen op een speelse manier zichtbaar en zien we hoe deze ons gedrag en onze keuzes beïnvloeden.


Tijdens de sessies 'ontmoette' Dorien haar 'Perfectionist' en haar 'Angstige Zelf'. Maar ook haar 'creatieve deel' en haar 'avonturier' kwamen voorbij. Ze werd daardoor bewust van de verschillende delen in zich. Haar 'Angstige zelf' bleek een directe relatie te hebben met haar beschermde opvoeding.


Doordat Dorien bewust werd van de herkomst van deze stem, werd ze ook in staat om de regie te pakken over haar angst. Ze kon patronen herkennen en bijsturen.


De beperkende overtuigingen en angsten die Dorien lang hadden belemmerd, verdwenen naar de achtergrond. Ze was nu beter in staat om bewuste keuzes te maken. Haar 'Perfectionist' was nog steeds aanwezig, maar Dorien leerde hem om te zetten in een streven naar uitmuntendheid in plaats van te verlammen in angst voor fouten. Haar 'Angstige Zelf' werd een voorzichtige adviseur en niet meer een kracht die haar tot stilstand bracht. Tijdens de vierde sessie voelde Dorien dat ze klaar was om haar eigen bedrijf te starten. Ze kon nu overtuigend de uitdaging aangaan.


Het succes van Dorien in dit traject van 5 sessies is te danken aan haar moed om haar eigen innerlijke wereld te verkennen. Zo blijkt maar weer wat voor een krachtige methode Voice Dialogue is.

Comments


bottom of page