top of page
Ervaren senior teamcoach Roland van Son staat voor een groep

TEAM COACHING

Als teamcoach werk ik samen met een team met als doel de onderlinge verhoudingen, de samenwerking en de prestaties te verbeteren.

Pien van Son aan de slag als trainer tijdens een teamcoaching voor Roland van Son
Communicatieoefening bij een teamtraining

Waarom teamcoaching?

De afgelopen jaren heb ik veel teams gecoacht. Vaak was er sprake van onderling wantrouwen of spanning. Soms waren er grote conflicten, soms kleine irritaties. Soms waren er eilandjes, soms werd er geroddeld of voelden teamleden zich buitengesloten. Wat alle teams gemeen hadden was dat er geen sprake was van een optimale samenwerking wat zijn uitwerking had op de resultaten. Er is een oplossing nodig en dat is het moment om mijn hulp in te roepen. 

De taak van de teamcoach

Als teamcoach is het mijn taak om de teamleden bewust te maken van hun eigen rollen en handelen. Vanuit daar kunnen we werken aan onderling begrip, een fijne en veilige werksfeer en een optimale samenwerking waarin ieder teamlid vanuit zijn eigen kracht kan excelleren en happy is.

Dit alles bereik ik door oprecht en open het gesprek aan te gaan, ruimte te geven aan ieder teamlid en door duidelijk te zijn. Ik werk graag met de piramide van Lencioni en met het teamwiel van Vroemen omdat dit een herkenbare modellen zijn. Ze zijn tevens een goede basis voor verhelderende discussies.

Door een open houding, lef en humor kunnen we samen snel stappen zetten op weg naar een verbetering van de sfeer en de samenwerking.

 

Werkwijze

Bij grotere trajecten werk ik graag met Enneagrammen om inzichtelijk te maken waarom iemand handelt zoals hij/zij handelt. Dit levert snel inzicht en begrip op. Soms lijken dit complexe processen, maar mijn ervaring is dat we hiermee op een lichte manier snel positieve resultaten boeken. En ja, er mag zeker ook gelachen worden tijdens de teamsessies, humor verbindt en is in mijn ogen onmisbaar.

Kortom: met bewezen teamcoachingstechnieken en een gezonde dosis luchtigheid, help ik het team op weg naar groei en succes. Het is als een ritje in een achtbaan, soms best spannend, maar vooral opwindend en vol plezier.

Laten we samen leren, lachen en groeien!

 
 
 

Als u vragen heeft, of met mij wil overleggen over de situatie in uw organisatie, neem dan vrijblijvend contact met mij op. Mocht u referenties willen, dan kan ik u in contact brengen met teams die ik in het verleden heb geholpen. 

Teamcoaching doelen

 

Het doel van teamcoaching is om de individuele vaardigheden van teamleden te ontwikkelen, de onderlinge relaties te versterken, communicatie te verbeteren en de algehele prestaties van het team te optimaliseren. Hier zijn enkele manieren waarop teamcoaching waarde kan toevoegen:

Teamcoach Pien van Son staat voor een groep

Teamcoaching praktijkvoorbeelden

 
 
 
 
bottom of page