top of page

TEAMWIEL VAN VROEMEN

Om teamwerk soepel te laten verlopen, bestaan er heel wat wetenschappelijke modellen die niet allemaal even begrijpelijk zijn. Maar vrees niet! Er is een toegankelijk model dat erg goed werkt, namelijk het Teamwiel van Vroemen (Vroemen & Vroemen, 2009).
METHODE
Teamwiel Vroemen

Teamwiel van Vroemen

De succesfactoren van teamwerk

Stel je dit model voor als een reuzenrad op de kermis, maar dan met 6 essentiële factoren in plaats van stoeltjes. Al deze factoren hebben elkaar nodig om dat reuzenrad soepel te laten draaien. Als een van die factoren uit de pas loopt, is dat haast hetzelfde als een steentje in je schoen tijdens het dansen:  het is niet goed voor de flow.

Een groot reuzenrad werkt trouwens veel beter dan een kleintje, net zoals een goed geolied team soepeler samenwerkt dan een chaotische bende. Maar hier komt het leuke: elk team kan aan dat rad blijven bouwen, nieuwe factoren toevoegen, en groeien tot een nog groter en steviger gevaarte.

Dit teamwiel is ontwikkeld door Martijn Vroemen en ik werk hier graag mee omdat het erg duidelijk en makkelijk toepasbaar is. Ik werk met het model zoals deze is beschreven in 'het handboek Teamcoaching' uit 2017. 

De 6 succesfactoren

1. Motiverende doelen 
Een duidelijke doelstelling, geeft het team bestaansrecht en richting en zijn essentieel om ervoor te zorgen dat het team een duidelijke bijdrage aan de organisatie kan leveren.  

2. Gedeelde verantwoordelijkheid 
Door teams en teamleden verantwoordelijkheid te geven groeit de betrokkenheid en resulteert dit in verbinding met de organisatie en het team.

3. Open communicatie 

Communicatie is in elke organisatie van wezenlijk belang, maar blijkt ook vaak een grote uitdaging. Goede samenwerking kan echter niet zonder een goede open communicatie. 

4. Respect voor verschillen
Onderlinge verschillen leveren vaak conflicten op binnen teams, terwijl ze juist erg van belang zijn. Als er binnen het team respect is voor de verschillen resulteert dit in het noodzakelijke vertrouwen om tot een goede samenwerking te komen.

5. Flexibiliteit
Aanpassingsvermogen is noodzakelijk voor succesvolle teams. Ook al willen we zelf niet veranderen, de wereld waarin we leven vraagt veel flexibiliteit. 

6. Initiatief tonen 
Verantwoordelijk zijn voor de doelstelling betekent vanzelfsprekend ook dat je niet alleen de uitdagingen signaleert, maar ook tot actie komt. 

bottom of page