top of page
  • Foto van schrijverRoland van Son

Obstakels, uitdagingen en onverwachte ontmoetingen

We volgen allemaal ons eigen unieke pad. En soms is deze weg bezaaid met obstakels en uitdagingen, waar we over struikelen of die ons doen wankelen. Of worden we geconfronteerd met lastige of verwarrende keuzes. Maar elke keuze die we maken, elke weg die we inslaan, draagt bij aan onze groei en evolutie als mens. Zelfs wanneer we fouten maken, biedt het ons waardevolle inzichten die ons helpen te groeien en te bloeien.


Obstakels op je weg naar groei en ontwikkeling

Hieraan moest ik aan denken toen ik, wandelend met een goede vriendin door mijn favoriete Kampina, geconfronteerd werd met een overstroomd pad. Het was onmogelijk om ons pad te vervolgen en tegelijkertijd droge voeten te houden. Dus stonden we voor een keuze: of terugkeren en een andere weg inslaan, of ons pad avontuurlijk vervolgen.


Je snapt hem al; we hebben onze stoute schoenen uitgetrokken en zijn blootvoets door het frisse water verder gelopen. Glibberend onze weg vervolgd met de broek opgerold tot de knieën en de schoenen in de hand. En vooral ook met een grote glimlach op ons gezicht.

Obstakels overwinnen op je levenspad

Want inderdaad, toen het pad verderop weer droog was, volgde de beloning in de vorm van een mooie ontmoeting. Want op mijn favoriete plekje midden in de Kampina was een liefdevolle familie te samen voor een herdenking. We wilden ze niet storen, maar de moeder die 10 jaar geleden haar zoon had verloren bij een motorongeluk, kwam zelf naar ons toe. Op een uiterst liefdevolle wijze vertelde ze over haar zoon en over haar familie. De warmte werd tastbaar en uitgelicht. Zo vloeiden verdriet en dankbaarheid samen en werd deze onverwachte ontmoeting voor ons alle drie een prachtig cadeautje.


Voor mij was dit wederom de bevestiging dat we met een open hart en een vastberaden geest ons levenspad moeten blijven bewandelen. Want elke stap, hoe klein ook, brengt ons dichterbij onze bestemming. Laten we de obstakels die we tegenkomen omarmen en zien als kansen om te groeien. Laten we uitdagingen koesteren in de wetenschap dat het ons sterker, wijzer en meer vervuld maakt. En laten we, bovenal, nooit vergeten dat het de reis zelf is die ons leven kleur en betekenis geeft.


Want ieder obstakel dat we tegenkomen, dus ook een ondergelopen wandelpad, kan zomaar een kiem dragen voor iets waardevols. Dus mocht je een keertje met me op pad willen, trek dan je stoute schoenen aan en neem gerust contact met me op!

Comments


bottom of page