top of page
  • Foto van schrijverRoland van Son

Door de wind, door de regen...

Door de wind, door de regen. Dwars door alles heen. Door de storm, al zit alles me tegen...

Het leven stelt ons graag op de proef. "Oh, je dacht dat alles op rolletjes liep? Laat me je eens wat tegenslag serveren, en dan zullen we zien hoe je daarop reageert!" Het universum kan verdacht veel lijken op een persoonlijke trainer die ons bij tijden een nieuw setje mentale gewichten geeft om te tillen.


Maar laten we eerlijk zijn, soms voelt het alsof het universum een beetje te enthousiast is met die gewichten en ons meer uitdaagt dan we dachten aan te kunnen. Het is alsof je naar een fitnessklas gaat en verwacht dat je wat licht gaat stretchen, maar in plaats daarvan eindig je in een hardcore bootcamp met een overenthousiaste instructeur die schreeuwt: "Geef me nog 100 push-ups!"


Door de wind en de regen tegenslagen overwinnen

Maar weet je, juist die momenten van tegenslag zijn de momenten waarop we groeien. Het is alsof we door een mentale hindernisbaan gaan: elke val, elke struikeling leert ons iets nieuws. We worden sterker, veerkrachtiger en uiteindelijk slimmer. Dus laten we die tegenslagen zoveel mogelijk proberen te omarmen en ze te zien als bitterkomische intermezzo's in ons levensdrama. Wellicht struikelen we even, als we daarna toch maar weer lachend proberen op te staan. Het gaat er immers niet om hoe vaak we vallen, maar juist om hoe vaak we weer opstaan en doorgaan!


Dus hier zijn we dan, jonglerend met de chaos, dansend door de stormen en lachend naar het leven. Want uiteindelijk zijn het juist die momenten van tegenslag die ons definiëren, ons vormen en ons laten zien waar we echt toe in staat zijn. Als je tegenslag ziet als een kans om te groeien, helpt het je om het licht te zien in de storm.


Mocht je hulp kunnen gebruiken bij je eigen storm, neem dan gerust contact met me op.
Comentarios


bottom of page